0 0
Kuřecí rizoto

Sdílejte na sociálních sítí:

Nebo můžete jen kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredienty

250g Rýže jasmínová
4 ks Kuřecí stehno vrchní díl
Sůl
Pepř
1-2 lžičky Kari
2 ks Mrkev velká
2 ks Cibule
dle chuti Mletá paprika
Petržel
Olej

Přidat do kuchařky

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kuřecí rizoto

  • 1 hod.
  • Porcí 4
  • Lehké

Ingredienty

Postup

Každý kousek stehna rozkrojíme na půl, takže jeden kousek bude s kosti, druhy bez. Maso orestujeme do hnědá na rozpáleném oleji ze všech stran. Až maso zhnědne přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky a restujeme dál 2 minuty. K masu dodáme mrkev nakrájenou na hranolky, krátce osmažíme, pak přidáme sůl, pepř, kari, papriku, vše důkladně promícháme a ještě jednou vše krátce osmažíme. 2 sklenice vody přidáme k masu a pod poklici dusíme 20-25 minut.

Rýži důkladně opláchneme ve studené vodě a rozložíme po povrchu masa, nemícháme. Přilijeme 2 sklenice vody nebo vývaru a vše dusíme na mírném ohni 25 minut, popřípadě do hotovostí rýže, pak všechno dobře promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Rizoto rozložíme po talířích a ozdobíme petrželkou.

(Visited 47 times, 1 visits today)

dbezn

další
Omáčka Guacamole (avokádová omáčka)

Přidejte svůj komentář