0 0
Velikonoční kulič – ruský mazanec

Sdílejte na sociálních sítí:

Nebo můžete jen kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredienty

75g Kandované ovoce
150g Cukr
500g Mouka hladká
3ks Vejce
150g Máslo
1/5 lžičky Sůl
15g Ořechy
75g Rozinky
1 sáček Droždí sušené

Přidat do kuchařky

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Velikonoční kulič – ruský mazanec

Kuchyň:
    • 2,5 hod.
    • Porcí 8
    • Střední

    Ingredienty

    Postup

    Těsto zamícháme v domácí pekárně. Všechny suroviny, kromě ořechů, kandovaného ovoce a rozinek, vložíme do pečicí formy v tom pořadí, ve kterém se má ukládat dle návodu k domácí pekárně. Zvolíme program těsto. Po zvukovém signálu přidáme ořechy, ovoce a rozinky. Po ukončení programu, těsto rozdělíme na stejné díly a vytvarujeme z nich kulaté bochánky. Těsto přeneseme do dobře vymazané vysoké kulaté formy. Formu naplníme nanejvýš do její jedné třetiny. Těsto překryjeme a necháme dalších asi 30-40 minut kynout.

    Mezitím předehřejeme troubu na 190°C. V malé misce rozšleháme vajíčka s dvěma lžícemi vody. Vykynuté bochánky lehce potřeme a pečeme asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 160°C a pečeme dalších 30 minut. Teplotu snížíme na 135°C a pečeme po dobu 20–25 minut do zlatohněda. Hotovost kuličů můžeme zkontrolovat špejli.

    Upečené kuliči vyjmeme z formy, dáme na mřížku a na ještě teplý povrch dáme bílkovou polevu, ozdobíme cukrovými kuličkami.

    Bílkovou polevu připravíme tak, že ušleháme 1 bílek, postupně přidáme 50g moučkového cukru a na konci šlehaní ½ lžičky citronové šťávy.

    tipNáš tip:

    Jako formu můžete použit keramický květináč, vyložený pečicím papírem nebo plechovku z ovocné konzervy.

    (Visited 96 times, 1 visits today)

    admin

    předešlé
    Koktejl Kmotra
    další
    Česnekový dip

    Přidejte svůj komentář